România a intrat, luni, oficial, pe lista țărilor "de evitat", după ce 143 de noi cazuri cu coronavirus au fost confirmate, în numai 24 de ore. Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 576.

 

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că până astăzi, 23 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 576 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus), dintre care 73 au fost declarate vindecate și externate (51 la Timișoara, 17 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași).

Din păcate, ieri și astăzi au fost înregistrate și primele patru decese la persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente. Acestea erau internate în spitale din București, Craiova Iași și Suceava.

GCS a precizat și că unul dintre cazurile noi este al unui deținut. "De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 143 de noi cazuri de îmbolnăvire. Unul dintre cazuri este cel al unui deținut care în data de 11 martie a.c., a fost transportat de la Poliția Capitalei la Penitenciarul-Spital București-Jilava pentru probleme medicale. În urma testării realizate astăzi, 23 martie, acesta a fost diagnosticat pozitiv cu noul coronavirus (COVID-19). Precizăm că deținutul a fost izolat încă de la momentul încarcerării, iar la testarea realizată în data de 11 martie a.c., pentru depistarea unei posibile infecții cu COVID-19, rezultatul a fost negativ", se mai arată în informarea GCS.

Prefectura Prahova a anunțat că astăzi, în județ, numărul persoanelor aflate în auto-izolare la domiciliu. 171 dintre ele au intrat sub această măsură în ultimele 24 de ore, iar pentru alte 64, în acest interval, a expirat perioada în care erau obligate să rămână izolate.

Luni, în județ, în carantină instituționalizată se află 99 de persoane. La acest moment, capacitatea spațiilor de carantină este de 151 de locuri.

Joomla SEF URLs by Artio