Se împlinesc 162 de ani de la unirea din timpul lui Alexandru Ioan Cuza, iar autorităţile ploieştene au marcat momentul, astăzi, cu o ceremonie organizată în faţa statuii domnitorului, din vecinătatea sediului Primăriei.

 

Acţiunea, carea marcat 162 de ani de ani de la Unirea Principatelor Române, a început în centrul municipiului, de la ora 10.30. Evenimentul a fost organizat de Primăria Ploieşti şi Garnizoana Ploieşti, iar la acesta au participat oficialităţile locale. Administraţia locală a fost reprezentată de viceprimarul Daniel Nicodim. În prezenţa oficialităţilor, garda militară a desfăşurat ceremonialul salutării drapelului de luptă şi s-a intonat Imnul Naţional al României. Au urmat alocuţiuni despre importanţa acestei zile din istoria neamului românesc, iar la finalul manifestărilor au fost depuse buchete de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

 
Totodată,la ora 11.30, la sediul Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova s-au desfăşurat manifestări similare, menite să marcheze Ziua Unirii Principatelor Române.
Joomla SEF URLs by Artio