ANM a publicat prognoza meteo până la finalul lunii decembrie. Dacă prima parte a lunii va aduce, mai ales în sud, temperaturi destul de scăzute, meteorologii anunță că, în ultimele zile din an, valorile se vor situa peste mediile specifice perioadei, iar cantitățile de precipitații vor fi reduse.

Până la finalul acestei săptămâni, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, cu o abatere negativă mai pronunțată în sudul țării. În rest  temperaturile se vor situa în general în jurul mediilor climatologice ale săptămânii. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în sudul și sud-estul țării. În restul teritoriului precipitațiile vor fi în general excedentare, excedent ce va fi mai pronunțat în nord-vestul extrem al țării

În următoarele zile, până pe 17 decembrie, la nivelul întregii țări temperatura aerului va avea valori ușor sub mediile multianuale ale săptămânii. Cantitățile de precipitații estimate a se înregistra în acest interval se vor situa peste cele normale ale perioadei în regiunile estice și sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice jumătății lunii decembrie.

Până în Ajunul Crăciunului, valorile termice se vor situa în general în jurul mediilor climatologice ale intervalului în cea mai mare parte a țării, posibil local mai coborâte în regiunile nord-estice și sudice. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

În perioada Crăciunului și a Revelionului, adică în ultima săptămână a anului, temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice perioadei, la nivelul întregii țări, posibil cu o abatere pozitivă ușor mai pronunțată în vestul și nord-vestul teritoriului. ANM prognozează că regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal ale perioadei, posibil ușor deficitar în regiunile sud-estice.

Joomla SEF URLs by Artio