Deși ministrul de Interne a anunțat, încă de săptămâna trecută, că a cerut controale la nivel național, pentru depistarea celor care fac ilegal transport de persoane, "pirații" de pe șosele nu sunt dispuși să renunţe prea ușor la afacerea lor ilicită. Așa se explică recordul stabilit, marți, de polițiștii prahoveni: șase astfel de conducători auto au fost depistați pe drumurile din județ.

 

În cadrul acțiunilor derulate conform Planului emis de I.G.P.R pentru depistarea și sancționarea persoanelor neautorizate care efectuează transport de persoane, polițiștii prahoveni au anunțat că marți, de exemplu, au depistat nu mai puțin de  șase conducători auto care derulat ilegal astfel de activități. Culmea, indivizii nu aveau nicio reținere să acționeze în Ploiești sau pe drumurile naționale.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, au identificat în trafic, pe raza mun. Ploiești, pe str. Ștrandului, un autoturism al cărui conducător auto efectua transport rutier contra cost de persoane, pe traseul Ploiești-Urlați. Față de bărbatul de 49 de ani, din orașul Boldești Scăeni,polițiștii au aplicat sancțiunea contravențională în valoare de 1.000 de lei, precum și reținea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare, în vederea suspendării dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioadă de 6 luni.

Pe aceeași stradă a fost depistat, ulterior, și un șofer de 59 de ani, care efectua transport de persoane neautorizat, contra cost, de această dată pe ruta Ploiești-Valea Călugărească.

De asemenea, polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Bușteni au oprit pentru control un autovehicul despre care existau indicii că ar efectua transport de persoane contra cost, în acesta fiind găsiți șase pasageri care au precizat că urmau să achite suma de 120 lei pentru a fi transportați din oraș pe Platoul Bucegi.

Și polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene au depistat în trafic conducători auto care transportă frecvent și în mod ilegal, persoane contra-cost. Cei trei conducători auto au fost depistați atât pe DN 72 (efectuau transport pe ruta Ploiești –Dâmbovița), pe DN 1A (traseul Surani-Ploiești), cât și pe DN 1B/ DJ 102C (pe ruta Albești Paleologu/Urlați- Apostolache. Fiecare dintre ei a fost sancționat cu câte 1.000 de lei, iar șoferilor le-a fost suspendat dreptul de utilizare a autoturismului pentru 6 luni, prin reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

Controalele pe această linie au fost intensificate după cazul Caracal, ancheta relevând că bărbatul care ar fi ucis două fete, de 15, respectiv 19 ani, și-ar fi luat victimele "la ocazie", individul făcând frecvent pe taximetristul, deși nu era autorizat pentru activitate de transport persoane.

Foto: IJP Prahova

Joomla SEF URLs by Artio