Ultimele modificări cu privire la ratele de infectare cu COVID-19 din localităţile din Prahova duc la schimbări ale scenariilor aplicate în unităţile de învăţământ. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis astăzi modificarea scenariilor pentru 76 de unităţi, în cele mai multe cazuri fiind vorba de treceri de la scenariul galben la cel verde. Sunt, însă, şi localităţi care intră în "zona" galbenă şi cea roşie!

 

Cele mai multe treceri sunt din aşa-zisul scenariu galben, cel hibrid, în cel verde, care presupune prezenţa fizică a tuturor elevilor. De luni, se va întâmpla acest lucru în unităţile din Balta Doamnei, Breaza, Comarnic, Drajna, Izvoarele, Lipăneşti, Păuleşti, Plopeni şi Şirna. Sunt şi localităţi unde rata de infectare a crescut, astfel că de luni unităţile de învăţământ din Fântânele, Gornet, Olari şi Vâlcăneşti vor trece din scenariul verde în cel galben.

Comuna Cosminele va trece direct din scenariul verde în cel roşu. Aici există două unităţi de învăţământ, o grădiniţă şi o şcoală. De altfel, tocmai numărul mic de locuitori din Cosminele reprezintă explicaţia pentru modificarea bruscă. Aici au existat trei cazuri COVID înregistrate recent, ceea ce nu pare de speriat, însă se raportează la populaţia de numai 947 de locuitori, ceea ce duce la o rată de infectare de 3,17 cazuri la mia de locuitori.

În celelalte localităţi din Prahova se vor menţine scenariile practicate şi până acum.

Joomla SEF URLs by Artio