Listele cu notele obținute de candidați la Evaluarea Națională ar putea să conțină coduri în loc de nume, începând din acest an. Ministerul Educației a trimis, în acest sens, o informare în teritoriu. Absolvenții care participă la examen ar putea primi astăzi codurile individuale.

 

Adresa publicată de edupedu.ro face referire la măsura publicării datelor personale în formă anonimizată, după ce Autoritatea pentru Supravegherea Datelor cu Caracter Personal ar fi cerut Ministerului să respecte regulamentul GDPR.

Codurile individuale ar urma să le fie distribuite candidaților astăzi, în momentul predării lucrării scrise, la finalul probei la matematică din cadrul Evaluării Naționale

Primele rezultate în cadrul Evaluării Naționale vor fi publicate pe 22 iunie.

Update:

Ministerul Educației a confirmat, miercuri, într-un comunicat, adoptarea în prmeieră a acestei măsuri, la Evaluarea Națională:

"În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui. Este prima datăde la intrarea în vigoare a RGPD când notele/rezultatele candidaților vor fi afișate astfel.

În acest sens, astăzi, 17 iunie, comisiile din unitățile de învățământ/centrele de examen vor tipări din aplicația informatică EvNatun raport ce va conține: școala de proveniență a candidatului, județul, numele și prenumele candidatului, CNP și codul unic aferent candidatului:  Ex: JJ0000000 (JJ-indicativul județului).Raportul va fi distribuit fiecărui candidat, în cursul acestei zile, în momentul predării lucrării scrise.Pe baza codului unic din raport, fiecare candidat își va putea vedea rezultatele obținute la examene.

Listele afișate în centrele de examen și pe site-ul evaluare.edu.ro vor conține următoarele informații: codul unic al candidatului, școala de proveniență, rezultatele probelor examenului și media.

Comisiile din unitățile de învățământ/centrele de examen vor informa candidații, în cursul acestei zile, că rezultatele vor fi afișate cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Decizia a fost luată, inclusiv, în baza consultărilor cu partenerii sociali –federațiile sindicale reprezentative din învățământ, reprezentanții părinților, Consiliul Național al Elevilor, Consiliul Național al Rectorilor – toți fiind de acord cu anonimizarea datelor cu caracter personal, respectiv a numelui și a prenumelui elevului".

Miercuri a avut loc proba scrisă la Matematică, în cadrul EN 2020, iar peste 10.000 de candidați, din cei 172.000 înscriși la examen, vor susține, joi, proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi anunțate luni, 22 iunie, până la ora 14:00, în centrele de examen și pe evaluare.edu.ro. Contestațiile pot fi depuse în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00).

Rezultatele finale fi afișate sâmbătă, 27 iunie.

Foto: edupedu.ro

Joomla SEF URLs by Artio