Vacanța de o săptămână, care începe mâine în învățământul preuniversitar, este principalul factor care ar mai putea domoli răspândirea cazurilor de gripă și a infecțiilor respiratorii. În ultimele zile, școlile și grădinițele din Prahova au raportat aproape 1.400 de cazuri.

 

Mai precis, potrivit situației la zi prezentate de DSP Prahova vineri, în perioada 28 - 31 ianuarie, unitățile de învățământ au raportat, prin Inspectoratul Școlar Județean, 1.356 de IACRS-uri (infecții acute respiratorii ale căilor superioare, pneumonii și cazuri de gripă clinică), ca urmare a triajului epidemiologic efectuat, zilnic, în școli, grădinițe și creșe.

Cifre alarmante au venit și din spitale unde, în același interval, au fost înregistrați 1.311 pacienți cu infecții respiratorii, adică pneumonie sau IACRS, plus 92 cu gripă clinică. În cazul acestora, este vorba despre diagnostic pus conform rezultatului testelor rapide, însă prezența virusului poate fi confirmată numai prin analize de laborator.

Până vineri, în Prahova au fost confirmate nouă decese cauzate de gripă, din totalul de 64 înregistrate la nivel național (VEZI DETALII).

Până miercuri, la 90 de pacienți din județ fusese confirmată prezența virusului de tip A sau B.

Numai săptămâna trecută au fost raportate 8.358 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, 1.328 de cazuri de pneumonii și 212 de gripă clinică, a mai anunțat DSP Prahova.

Miercuri dimineață, în România a fost declarată, oficial, epidemia de gripă.

Joomla SEF URLs by Artio