Sebastian Ghiță poate reveni fără griji în România. Joi, Curtea de Apel Ploiești a revocat, prin hotărâre definitivă, ultimul mandat de arestare rămas pe numele fostului deputat de Prahova.

 

 „În baza art.4251 alin.7 pct.2 lit.a rap.la art.204 cod proc.pen., admite contestaţia formulată de inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian împotriva încheierii nr.74 din 4 martie 2019 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalul Prahova pe care o desfiinţează în totalitate şi rejudecând cererea inculpatului: În baza art.242 alin.1 cod proc.pen., admite cererea şi dispune revocarea măsurii arestării preventive a inculpatului, luată prin încheierea nr.98 din 15 martie 2017 a Trib.Prahova şi devenită definitivă prin încheierea din 3 aprilie 2017 a Curţii de apel Ploieşti şi în baza cărora a fost emis mandatul de arestare preventivă nr.2/UP/14 aprilie 2017 emis de Curtea de Apel Ploieşti. În baza art.275 alin.3 cod proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă”, a hotărât, joi, Curtea de Apel Ploiești.

Acestea este al cincilea mandat de arestare pe numele lui Ghiță revocat de instanță, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a luat decizii identice și în cazul celorlalte patru.

Deși poate reveni în România fără să mai riște să fie arestat, Sebastian Ghiță a anunțat că nu se întoarce în țară. "Pot să spun că e o veste bună pentru mine și trebuie să adresez mulțumiri judecătorilor care au luat această decizie și tuturor judecătorilor care au avut răbdare în acești cinci an să vadă petrecându-se în fața dânșilor aceste situații, unele tragice, unele hilare, unele nemaiîntâlnite. Totodată cred că ar trebui să mă bucur pentru că poate odată cu astfel de decizii societate românească reușește să se așeze. Cred că toți suntem datori să respectăm deciziile judecătorilor mai ales când acestea nu mai sunt influențate de probe falsificate. Ne înjurăm și ne bălăcărim unii pe alții cu o energie demnă de cauze mai bune", a declarat Ghiță, potrivit stiripesurse.ro.

Joomla SEF URLs by Artio