Fostul deputat Sebastian ghiță a anunțat, joi seară, într-o intervenție la un post central de televiziune că a primit azil politic în Serbia. Decizia ar fi fost luată de autoritățile sârbe după audierea fraților Vlad și Andreea Cosma.

Ghiță susține că "judecătorii au studiat informaţiile prezentate de Onea şi Negulescu, informaţii falsificate şi au decis acordarea de azil politic. Da, au fost audiaţi martori aici. Vlad şi Andreea Cosma au fost audiaţi prima oară aici în Serbia. Sunt ambele prinse în aceeaşi procedură şi în cadrul audierilor oficiale mai mulţi martori din România au fost prezenţi aici". Fostul deputat a mai declarat că "poliţiştii şi judecătorii din Serbia au audiat direct, cu traducător în limba sârbă, aceşti martori care au spus ce s-a întâmplat în epopeea de la DNA Ploieşti şi au înţeles foarte bine. De aceea au luat această decizie. E greu de înţeles pentru orice judecător cum dosarele durează 2, 3. 5 ani şi nu se descoperă nicio probă care să incrimineze pe nimeni şi totuşi este menţinut mandatul de arestare”.

Tot joi, Sebastian Ghiță a spus că va fi audiat de Secția de investigare a magistraților. "Investigaţiile trebuie făcute de procurori şi sunt convins că doamna procuror Florea vor avea răbdare şi atenţia şi au şi puterea să se pronunţe asupra doamnei Kovesi în conivenţă cu Portocală sau Onea. Nu aş vrea să fiu eu cel care să îmi bag nasul şi coada în lucrurile acestea. (...) Poate că acea poză va ajunge la secţia de investigare a magistraţilor ca probă. Dacă procurorii îmi vor cere. Eu urmează să fiu audiat. Dacă procurorii îmi vor cere voi pune la dispoziţia lor orice probe şi materiale. Nu ştiu (când voi fi audiat – n.r.), dar mă aştept să fiu audiat. De altfel, am depus o plângere şi am explicat acolo de ce eu cred că doamna Kovesi dirijându-I pe domnii Onea şi Negulescu, am explicat acolo cum, pentru că că ştiam că doamna Kovesi mi-a fabricat dosare şi falsificat probe", a declarat fostul deputat, citat de Mediafax.

Ghiţă a anunţat, în decembrie, că a făcut o plângere penală pe numele fostei şefe a DNA, la Secţia Specială pentru anchetarea magistraţilor, reclamând   că Laura Codruţa Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru repatrierea lui Nicolae Popa.

Joomla SEF URLs by Artio