Anticipând o posibilă criză, în contextul în care la nivel global tocmai a fost declarată o pandemie de coronavirus, autorităţile din Prahova au amenajat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti o secţie de terapie intensivă unde, la nevoie, vor putea fi trataţi pacienţii cu probleme medicale şi complicaţii generate de COVID-19. Pentru asigurarea liniei de gardă, autorităţile încearcă să atragă, măcar pe perioada crizei, medici de la alte unităţi.

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a anunţat joi că a fost creată o secţie de anestezie şi terapie intensivă unde vor putea fi trataţi, la nevoie, pacienţii cu probleme medicale şi complicaţii generate de noul coronavirus COVID-19. "La secţia externă de Boli Infecţioase există o zonă de carantină, unde ajung oamenii infectaţi. Dacă apar complicaţii, aceştia vor fi duşi la Spitalul Judeţean, unde, la parter, am decis să amenajm o secţie ATI, cu 32 de paturi, dotată cu tot ce trebuie pentru a trata aceste cazuri. Am făcut o solicitare la Câmpina, pentru cinci medici, prin detaşare, astfel încât să putem asigura o linie de gardă la noua secţie. Aceştia vor primi un spor de 25% la salarii", a declarat Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

Acesta a mai anunţat că instituţia va aloca fonduri pentru achiziţia mai multor ventilatoare, necesare în contextul în care simptomele îmbolnăvirii generate de coronavirus includ de regulă probleme respiratorii. Informaţia vine în condiţiile în care, zilele trecute, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova anunţase şi intenţia de achiziţionare a unui dispozitiv pentru diagnosticarea rapidă, în termen de aproximativ şase ore, a infectărilor.

Joomla SEF URLs by Artio