Din păcate, o asistentă medicală de la UPU a fost infectată cu Covid-19. Ieri am adresat public un set de întrebări autorităților. Nu a răspuns nimeni. În urma documentării, reprezentanții autorităților dar și medici și asistenți ne-au confirmat faptul că personalul medical NU este testat decât în momentul în care prezintă simptome specifice infectării. Reprezentanții autorităților spun că respectă procedurile impuse de la centru, lăsând medicii și asistentele care, la fel ca orice alt om, pot fi asimptomatici timp de mai bine de două săptămâni, să trateze pacienți veniți pe urgențe cu diferite alte patologii fără ca să existe certitudinea că medicii sau asistenții sunt neinfectați.

Sigur, poartă mănuși și mască, plus un echipament de protecție de pânză, care nu este conform cu standardele de protecție specifice protejării de SARS-CoVid-19. Și la Suceava s-a „respectat” la fel procedura și s-a ajuns la situația dezastruoasă din prezent. Iată setul de întrebări pe care l-am adresat, ieri, autorităților, în cadrul articolului Exclusiv: Pacientul infectat s-a prezentat și sâmbătă la Județean și a fost trimis la plimbare! „Ai sinuzită, fă Paștele acasă”. A revenit luni, fiind plimbat prin 3 spitale. Autoritățile se contrazic în explicații:

1. Câte cadre medicale erau la UPU când a venit pacientul confirmat cu Covid-19

2. Câte cadre medicale erau pe Str Apelor, la secție de Pneumologie, unde pacientul a stat 4 zile?

3. Cum a plecat de la Județean? Ambulanță cu izoletă, ambulanță sau cu alte mijloace de transport?

4. Pe Apelor, pacientul a stat izolat cele 4 zile?

5. De ce nu a fost testat la Spitalul Județean?

6. Cum se face la UPU trierea pacienților dacă un confirmat Covid a primit două două diagnostice diferite?

7. De ce nu este funcțional aparatul de testare rapidă PCR?

8. Personalul medical care a intrat în contact cu pacientul confirmat Covid este, în momentul de față, izolat? Sau consultă alți pacienți?

9. Cât a fost în secția UPU, pacientul a luat contact și cu medici de pe alte secții ale Spitalului Județean?

10. Pacientului i s-a făcut radiografie pulmonară la UPU sau la secția Pneumologie de pe Apelor?

Joomla SEF URLs by Artio