Numărul în creştere a cazurilor de infectare cu coronavirus din ultimele zile se resimte puternic în spitalele din Capitală. La Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" s-a anunţat încă de joi că nu se mai mai pot face internări, vineri a venit rândul Spitalului "Victor Babeş" să ajungă asaltat de pacienţi, iar sâmbătă s-a anunţat că Încă o unitate sanitară din Bucureşti a rămas fără locuri pentru pacienții infectați cu noul coronavirus. Nici la Institutul "Marius Nasta" nu se mai fac internări.

 

Specialiştii din domeniu amintesc că lucrurile au căpătat proporţii dramatice în Italia sau Spania în momentul în care unităţile medicale au ajuns la supraaglomerare, iar pacienţii n-au mai putut beneficia de toate resursele necesare. În acest context, păstrând proporţiile, medicii avertizează că la mai multe unităţi de renume se apropie de capacitatea maximă. "Ne-am apropiat de capacitatea maximă ca număr de pacienți. Numărul de cazuri în comunitate e din ce în ce mai mare, numărul de cazuri din diverse focare e din ce în ce mai mare, iar asta duce la creșterea numărului de pacienți spitalizați. În curând vom depăși capacitatea maximă. Nu mai putem acoperi ritmul internare-externare. Numărul celor care vin e din ce în ce mai mare decât al celor pe care îi externăm. Sunt câteva zeci de persoane zilnic. Trendul numărului de pacienți internați e crescător. Numărul actual de pacienți e ca în vremurile de la începutul pandemiei. Trebuie să realizăm că acest număr de persane infectate este cauzat de lăsarea jos a gărzii, nu se mai respectă regulile de bază, dacă din ce în ce mai mulți nu le respectă, rezultatul se vede. E un număr constant crescător de oameni care vin, ar trebui să dea de gândit pentru a lua măsuri de responsabilitate individuală. Să respectăm regulile pe care le tot recităm de milioane de ori de când a început această pandemie, să nu le considerăm derizorii!”, a spus la Digi24 medicul Simin Aysel Florescu, prezentând situaţia de la Spitalul "Victor Babeş".

Toate locurile ocupate

La capacitatea maximă a ajuns şi Spitalul "Marius Nasta". Managerul unităţii, Beatrice Mahler, a declarat la Digi24 că nu mai sunt locuri pentru pacienți confirmați cu coronavirus. "De azi nu mai avem niciun loc pentru pacienții Covid confirmați. Mai sunt două locuri la suspecți și câteva locuri pentru alte infecții, este un compartiment special, unde riscurile sunt duble, sunt pacienți care au și infecție cu Covid și cu tuberculoză asociată, este o formă dublă de infecție și contagiune. Suntem într-o situație pe care nu am mai parcurs-o de când s-a deschis pavilionul Covid. Nu ne așteptam să se întâmple în perioada de relaxare. Ne obligă să tragem un semnal de alarmă, să devenim cât se poate de responsabili!", a transmis directorul spitalului.

"Acest număr de cazuri în creștere cu ocuparea de locuri în spitale este un lucru critic, poate crea într-o uniate de timp riscul ocupării paturilor din ATI. Evoluția acestor pacienți nu poate fi prevăzută de nimeni, forme aparent ușoare de boală se pot transforma în situații critice", a mai explicat managerul de la "Marius Nasta".

Joomla SEF URLs by Artio