Oficial, de la 1 noiembrie 2018, circulaţia căruţelor în Ploieşti este interzisă, iar cei prinşi riscă amenzi de până la 1.000 de lei, respectiv până la 1.500 plus confiscare dacă se întâmplă să fie prinşi şi transportând deşeuri. Neoficial, tocmai în ziua în care ar fi trebuit aplicată măsura, coincidenţă sau nu, şeful Poliţiei Locale s-a găsit să îşi ia concediu.

Potrivit surselor noastre, Adrian Vaida, directorul interimar de la Poliţia Locală Ploieşti, a intrat de la 1 noiembrie în concediu. Întâmplarea a făcut ca directorul să fi fost prezent, cu o zi înainte, la şedinţa Consiliului Local Ploieşti în care s-a decis interdicţia, când, de altfel, s-au şi ridicat semne de întrebare cu privire la coordonarea care va exista între poliţiştii locali şi angajaţii SGU în momentul în care se va pune problema ridicării atelajelor. O zi mai târziu, fix când probabil era mai mare nevoie de un şef care să coordoneze aceste activităţi, s-a nimenit ca domnul Vaida să aibă liber. Revenind la subiectul căruţelor, proiectul de hotărâre a fost aprobat de consilierii locali, fără contestaţii, el stabilind inclusiv interdicţii pentru folosirea de atelaje trase sau împinse cu mâna la transportul de deşeuri.

Un căruţaş prins pe domeniul publică riscă amendă între 500 şi 1.000 de lei, conform documentului. Mai departe, cei care vor transporta deşeuri, fie în căruţe, fie cu ajutorul unor căruţuri, riscă amenzi între 1.000 şi 1.500 de lei, la care se adaugă şi confiscarea atelajului.

Joomla SEF URLs by Artio