sculptura marmura tabara monumenteAdministraţia ploieşteană va organiza, în parteneriat cu două asociaţii importante de pe scena artistică a judeţului, o tabără naţională de sculptură, care se va derula în această toamnă şi va fi dedicată centenarului Marii Uniri. Şapte artişti vor realiza, timp de o lună, la Parcul Municipal Vest, sculpturi în marmură, care la finalul evenimentului vor rămâne în patrimoniul municipiului.

Consiliul Local Ploieşti a adoptat în şedinţa de joi o hotărâre prin care a stabilit regulamentul şi calendarul pentru Tabăra Naţională de Sculptură Monumentală. Doritorii se pot înscrie până pe data de 15 septembrie, după care o comisie specială va selecta şapte participanţi, care în perioada 1-31 octombrie vor sculpta în marmură, la parcul de lângă Gara de Vest din Ploieşti. La finalul acestei tabere, monumentele realizate cu această ocazie şi dedicate împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire vor rămâne în proprietatea Primăriei.

În schimb, artiştii vor primi onorarii consistente, în valoare brută de 10.000 de lei de persoană, în schimbul cedării drepturilor de autor, iar Primăria va mai suporta costurile pentru cazarea acestora în perioada respectivă şi asigurarea bucăţilor din marmură necesare la realizarea acestor sculpturi.

Tabăra este organizată de Primărie şi Casa de Cultură "I.L. Caragiale" Ploieşti, în parteneriat cu filiala Ploieşti a Uniunii Artiştilor Plastici, Asociaţia 24pharte, Parcul Municipal Vest, TCE, SGU, Filarmonica "Paul Constantinescu" şi Teatrul "Toma Caragiu".

Joomla SEF URLs by Artio