Harta temperaturilor resimțite luni este, fără îndoială, radiografia unei veritabile zile de vară, cu valori de până la 33 de grade resimțite în sudul țării. Și totuși, meteorologii spun că nu ne vom putea bucura prea mult de ele, pentru că, în această după-amiază, intră în vigoare noi alerte meteo de vreme instabilă care anunță producerea de fenomene extreme.

La ora 12.00, la Ploiești se înregistrau 26 de grade, una dintre cele mai mari temperaturi din țară, dar erau resimțite 30 de grade. Și mai cald era în sudul țării, recordul de temperatură fiind atins la amiază, la Giurgiu, Oltenița, Călărași și Fetești, unde termometrele indicau 28 de grade, dar erau resimțite chiar și 33.

În același timp, însă, meteorologii avertizează că, la ora 16.00, intră în vigoare o informare meteo care anunță că, până miercuri, la ora 23.00, îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în regiunile vestice, nordice, sud-vestice și centrale. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...50 l/mp.

De asemenea, În cursul serii de luni 27 mai și în noaptea de luni spre marți (27/28 mai) instabilitatea atmosferică va deveni deosebit de accentuată în Banat, vestul și nordul Olteniei, Crișana, Maramureș și vestul Transilvaniei, unde vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40...50 l/mp în regiunile amintite pentru care, până marți, la ora 6.00, va fi valabilă o avertizare cod galben.

Joomla SEF URLs by Artio