Ploi însemnate cantitativ, răcire, ninsori la munte, precipitații mixte în Moldova, Transilvania și zona deluroasă a Munteniei,  intensificări ale vântului anunță meteorologii în informarea meteo valabilă până sâmbătă, la ora 10.00. Cel mai frig mai fi mâine.

 

ANM anunță că "temporar va ploua îndeosebi în jumătatea de sud a țării, unde local se vor acumula cantități de apă care vor depăși 20...25 l/mp, iar îndeosebi în zona de munte a Olteniei, izolat 40...60 l/mp. Vremea se va răci treptat, astfel încât vineri (22 noiembrie) și sâmbătă (23 noiembrie) în jumătatea estică a teritoriului se vor înregistra temperaturi sub cele specifice perioadei. În zona montană, mai ales la altitudini de peste 1500 m, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, iar începând din seara zilei de joi (21 noiembrie), trecător, precipitații mixte ce pot determina depuneri de polei, se vor semnala și în Moldova, estul și sud-estul Transilvaniei și în dealurile Munteniei. La munte, mai ales în Carpații Orientali și Meridionali, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70...80 km/h, spulberând trecător zăpada. Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45...55 km/h, vor fi și în zonele mai joase de relief."

În Prahova, vineri, maximele vor fi cuprinse între 2 și 4 grade Celsius, în timp ce minimele vor coborî până la pragul de îngheț. În zona de deal se va semnala lapoviță, iar la munte va ninge.

Vremea se va menține rece, cu maxime de cel mult 7 grade Celsius în județ, până duminică, inclusiv, dar de luni valorile termice înregistrate pe timpul zilei încep să crească, deși va fi în continuare timp ploios.

Joomla SEF URLs by Artio