Nici următoarele zile nu vor ieși din tiparul meteorologic al ultimelor săptămâni. Ziua de astăzi se anunță sufocantă, dar, în același timp, în aproape toată țara, după ora prânzului, apar condiții pentru apariția fenomenelor meteo extreme.

 

Codul galben de vijelii emis de ANM marți dimineață este valabil marți, în intervalul 12.00 - 23.00, în toate județele țării, mai puțin în Tulcea și Constanța. "În intervalul vizat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp", au anunțat meteorologii.

Aceștia mai precizează că, pe parcursul zilei de marți, disconfortul termic se va menține ridicat în orele amiezii, pe arii restrânse în regiunile sud-estice, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și posibil ușor depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

"Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...40 l/mp", se arată în informarea meteo emisă pentru intervalul 18 iunie, ora 10.00 - 20 iunie, ora 23.00.

Joomla SEF URLs by Artio