Premierul Ludovic Orban a anunțat, vineri, că un senator PNL a fost infectat cu noul coronavirus, prin urmare tot Guevrnul se va autoizola. Aceeași măsură se aplică și înregii conduceri a PNL și tuturor membrilor grupului liberal din Senat.

 

Premierul interimar Ludovic Orban a anunțat că senatorul PNL Vergil Chițac a fost infectat cu noul coronavirus. Parlamentarul a luat parte la reuniunea Biroului Politic Național, prin urmare întreaga conducere PNL intră în autoizolare la domiciliu.

De asemenea, măsura se aplică membrilor Guvernului. În plină epidemie, inclusiv Ministerul Sănătății va f condus din autoizolare. "Am solicitat ministrului Sănătății să creeze rapid un mecanism de anchetă epidemiologică pentru toți colegii. Li se vor preleva probe pentru a fi diagnosticați. În ce mă privește pe mine, mă voi izola la Vila Lac 1, unde vom exercita atribuțiile. L-am informat pe președinte imediat ce am primit confirmarea că domnul senator este infectat. Președintele va analiza și va decide calea de urmat. E absolut necesară ancheta epidemiologică la nivelul Parlamentului", a spus Orban.

Ministrul Sănătății a spus că premierul este asimptomatic.

În conferința de presă, Victor Costache le-a recomandat  și jurnaliștilor să se izoleze și să ceară diagnosticarea. 

Foto: gov.ro

Joomla SEF URLs by Artio