La aproximativ o săptămână de la controlul nocturn făcut la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti de către ministrul Sănătăţii, trei directori din unitatea medicală şi-au înaintat demisiile. Anunţul a fost făcut vineri, într-un mesaj publicat pe site-ul spitalului. Este vorba despre managerul unităţii, directorul medical şi directorul de îngrijiri. Anunţul vine la o zi după ce managerul, însoţit de mai mulţi şefi de secţii, susţinuse o conferinţă de presă în care explicase că aici s-au făcut eforturi mari pentru îmbunătăţirea condiţiilor, în timp ce medicii solicitaseră să i se acorde în cotninuare încredere actualei echipe.

În comunicatul publicat vineri, managerul Marius Niculescu anunţă că a înaintat către preşedintele Consiliului Judeţean Prahova cererea de încetare a contractului de management. Decizia a fost luată după ce directorul aprobase deja celelalte două demisii, depuse de directorul medical şi de directorul de îngrijiri medicale. Ambele intră în vigoare de luni, 8 aprilie.

Pe acelaşi subiect: 

În acelaşi comunicat, managerul demisionar de la Spitalul Judeţean spune că reclamaţiile făcute de ministrul Sorina Pintea "sunt reale şi corecte având în vedere standardele de calitate pe care spiralul public trebuie să le îndeplinească la furnizarea serviciilor medicale", acesta cerându-şi scuze în faţa ministrului Sănătăţii dacă, în urma conferinţei de joi, unele afirmaţii au fost "distorsionate" în spaţiul public.

Pe acelaşi subiect: 

Marius Niculescu a făcut o trimitere şi la demisia înaintată, în semn de nemulţumire faţă de atitudinea ministrului, de şeful secţiei Cardiologie şi refuzată de conducere, afirmând că opinia exprimată de medicul Albu şi de ceilalţi şefi de secţii în conferinţa de joi "este justificată, prin prisma îmbunătăţirilor semnificative care au fost realizate pe secţiile Cardiologie, Interne, Ortopedie, Neurologie, Chirurgie Vasculară, Chirurgie Plastică, Chirurgie I faţă de condiţiile în care au fost nevoiţi să îşi desfăşoare activitatea înainte de aceste modernizări şi dotări".

Joomla SEF URLs by Artio