Reprezentanții Tribunalului Prahova au decis, marți, să adopte o nouă formă de protest, după ce, înainte de Crăciun, ca și în alte instanțe din țară, activitatea a fost suspendată pe perioadă nedeterminată (VEZI DETALII).

 

Angajații Tribunalului Prahova au revenit asupra formei de protest anunțate în luna decembrie (VEZI DETALII). În ultimele două săptămâni, aceștia au asigurat numai judecarea cauzelor urgente.

"Prin Hotărârea Adunării Generale a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Prahova din data de 07.01.2020, s-a stabilit modificarea formei de protest adoptate la data de 19.12.2019, în sensul reluării activității de judecată, cu suspendarea zilnică a ședințelor de judecată pe durata unei ore.  Măsura decisă prin această hotărâre va fi reevaluată în funcţie de respectarea climatului de independenţă necesar înfăptuirii actului de justiţie în condiţii optime şi în beneficiul cetăţenilor", au anunțat reprezentanții instanței.

Angajații din Justiție erau nemulțumiți de intenția eliminării pensiilor de serviciu, neplata orelor suplimentare și condițiile în care personalul instanțelor își derulează activitatea.

Joomla SEF URLs by Artio