Cinci persoane vor fi aduse la audieri, în cursul zilei de astăzi, în urma perchezițiilor care au loc la Ploiești și Valea Călugărească, într-un dosar de furt in locuințe. Printre ei s-au afla și o "vedetă" a hoților autohtoni. Este vorba despre unul dintre indivizii condamnați, în 2011, pentru că ar fi furat o geantă cu un milion de euro dintr-o casă din municipiu.

 

"Jaful secolului", cum a fost denumit, atunci, furtul milionului de euro, a făcut vâlvă în toată țara. Păgubita ar fi avut banii din vânzarea unor terenuri moștenite și ar fi trebuit să le demonstreze anchetatorilor ca deținea banii respectivi. Iar furtul în sine a fost și el cu cântec, fiindcă făptașii plănuiseră, de fapt, o spargere măruntă. Ulterior, lor li s-ar fi furat, de asemenea, o bună parte din bani.

Până la urmă, anchetatorii i-au dat de cap. Dar condamnarea se pare că nu i-a lecuit. Unul dintre făptași ar fi vizat, din nou, de polițiști. Potrivit unor surse, el s-ar număra printre cei săltați de mascați, în urma perchezițiilor de miercuri dimineață (VEZI DETALII).

De această dată este vorba, însă, despre un dosar cu un prejudiciu de numai vreo 25.000 de euro, mult mai mic decât "prada" care l-a făcut celebru.

Update - Cinci persoane sunt audiate în dosar, miercuri, două fiind bănuite chiar de comiterea spargerilor. De la locațiile vizate, polițiștii au ridicat, în vederea cercetărilor, bunuri ce par a proveni din activitatea infracțională, precum ceasuri, telefoane mobile și obiecte vestimentare. 

Foto ilustrație

Joomla SEF URLs by Artio