Petre Oprea, cunoscutul interlop ploieștean zis "Basarab", a ajuns după gratii, miercuri după-amiază, fiind plasat în arest preventiv în baza unei hotărâri definitive a Tribunalului Prahova, pronunțate în cursul zilei de marți. Până să fie închis, Basarab a strâns o colecție impresionantă de infracțiuni: a fost surprins de 35 de ori la volan, deși avea permisul anulat, de trei ori furând din magazine, dar și încălcând, de mai multe ori, măsura preventivă a arestului la domiciliu, dispusă față de el pentru faptele amintite.

 

"În jurul orei 16.30, polițiști din cadrul Secţiei nr. 2 Ploiești au pus în executare un mandat de arestare preventivă, emis de către Judecătoria Ploiești, pe numele unui ploieștean de 74 de ani. Bărbatul, recidivist post-condamnatoriu, este cercetat în prezent pentru săvârșirea a 35 de infracțiuni de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice având acest drept anulat, precum și pentru 3 infracțiuni de furt (produse alimentare din supermarketuri).  Acesta era cercetat sub măsura arestului la domiciliu, fiind depistat de polițiști de 3 ori încălcând dispoziția instanței.  De această dată, judecătorul a dispus înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura arestului preventiv pentru 30 de zile", a anunțat IJP Prahova.

Inițial, hotărârea Judecătoriei Ploiești a fost contestată, dar Tribunalul Prahova a confirmat-o ca definitivă marți, pe 4 decembrie, după ce a respins ca nefondată contestația formulată de Petre Oprea.

Foto ilustrație

Joomla SEF URLs by Artio