Un gang mizer situat în centrul Ploieştiului a fost reabilitat şi a prins un strop de culoare, după o acţiune de voluntariat desfăşurată zilele trecute, la iniţiativ preşedintelui Asociaţiei Prahova în Acţiune, Răzvan-Toma Stănciulescu. Lucrările au fost făcute de voluntari, iar cheltuielile - extrem de reduse în comparaţie cu proiectele autorităţilor - au mers doar către asigurarea materialelor necesare.

 

Gangul se află pe strada Basarabi, în spatele Palatului Administrativ, aproape de Sinagogă şi de sediul secundar al Serviciului Public Finanţe Locale.

Răzvan-Toma Stănciulescu, iniţiatorul proiectului civic şi candidatul Partidului Prahova în Acţiune la Primăria Ploieşti, spune că a început lucrările după ce a văzut postările unor politicieni cu state vechi, care se lamentau cu privire la aspectul centrului Ploieştiului şi al gangurilor, deşi fuseseră ani buni la putere şi, implicit, au avut toate pârghiile ca să schimbe ceva în bine. "Acum o săptămână am început reabilitarea unui gang (tencuit colţuri, acoperire goluri tavan, vopsire lavabil alb, decorare grafitti, montare a două proiectoare led cu baterie solară). Reabilitarea, de la stadiul de «mizerie tristă» la stadiul pe care îl vedeţi în poze, a costat 2.500 lei (din resurse proprii). Executarea lucrărilor a fost asigurată prin voluntariat, de oameni care au înteles necesitatea demersului meu. Am vrut să arăt că se poate, că s-ar fi putut în toţi aceşti 30 de ani… că există speranţă. Poate am dat un exemplu care să inspire proprietarii spaţiilor comerciale şi asociaţiile de proprietari, cărora le aparţin pereţii gang-urilor, în a-şi uni forţele pentru proiecte asemănătoare. Poate am făcut bine, poate nu – voi decideţi. În orice caz, vă invit la un selfie pe strada Basarabilor nr.2, lângă sediul Partidului Prahova în Acţiune – în gang!", a scris Stănciulescu, într-un mesaj transmis pe reţeaua de socializare Facebook.

 
Joomla SEF URLs by Artio