Primăriile celor nouă localități din Prahova unde incidența îmbolnăvirilor a trecut de 3 cazuri la 1.000 de locuitori au primit adrese din partea autorităților județene, pentru a furniza informații cu privire la posibilitatea asigurării necesarului de hrană, medicamente și pază, pentru populație, "în vederea instituirii de carantină zonală".

 

Documentul, transmis de DSP Prahova către Centrul Judeţean de Conducere si Coordonare a Intervenţiei, a fost înaintat autorităților locale.

Acesta vizează orașul Breaza și comunele Păulești, Sălciile, Gura Vadului, Plopu, Blejoi, Surani, Fulga și Mănești, care au, în prezent, mai mult de 3 perosoane infectate la 1.000 de locuitori (VEZI DETAILII). Încă de sâmbătă, în aceste cazuri au fost instituite restricții suplimentare (VEZI DETALII).

DSP solicită informații cu privire la posibilitatea asigurării, prin unitățile economice existente în localității amintite, a produselor esențiale, inclusiv  medicamente pentru tratamentul uzual al populației. De asemenea, conform documentului care circulă în mediul on-line, de sâmbătă, sunt cerute informații cu privire la posibilitatea stabilirii de rute ocolitoare, pentru sectoarele de drumuri naționale/județene care tranzitează localitățile amintite, dar și cu privire la resursele umane de care dispun autoritățile locale, pentru monitorizarea zilnică a persoanelor aflate în izolare la domiciliu.

Foto: Facebook

Joomla SEF URLs by Artio