La patru luni de la debutul epidemiei în România, Prahova a înregistrat încă un deces la un pacient infectat cu noul coronavirus. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 68 de ani, care era internat la secţia Anastezie-Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti.

 

Potrivit unor surse din domeniul medical, pacientul suferea şi de alte boli cunoscute şi s-a simţit rău în urmă cu aproximativ zece zile, ajungând să fie internat direct la terapie intensivă, în data de 17 iunie. În aceeaşi zi a fost şi confirmat cu coronavirus. Decesul a survenit pe 25 iunie, fiind raportat abia în bilanţul centralizat de sâmbătă de către Grupul de Comunicare Strategică. Potrivit aceloraşi surse, pacientul avea o boală cardiovasculară, era cunoscut cu hipertensiune arterială şi suferea şi din cauza unor probleme pulmonare.

Conform statisticii oficiale, este al nouălea deces înregistrat la un pacient infectat cu COVID-19 din Prahova. El survine într-un moment critic pentru judeţ, după apariţia mai multor focare şi o creştere foarte bruscă a numărului de cazuri, care a făcut ca, pentru câteva zile, până la sosirea unor ajutoare de la nivel central, sistemul medical dedicat pacienţilor COVID-19 să ajungă la capacitatea maximă.

Joomla SEF URLs by Artio