Un ploieştean s-a urcat pe blocul 7 Etaje, ameninţând că se aruncă în gol

Written by Anca Visan Category: Actual Created: Friday, 11 August 2017 11:25

barbat urcat pe blocul 7etajeClipe de panică în centrul Ploieştiului. Un bărbat s-a căţărat, vineri dimineaţă, pe blocul 7 Etaje, aflat în vecinătatea Halelor, ameninţând că se aruncă în gol dacă nu i se rezolva problema locativă. Gestul nu este unul fără precedent, în ultimii ani mai multe persoane, unele chiar rude, urcându-se pe acelaşi imobil sau pe blocuri din vecinătate într-o încercare de a atrage atenţia autorităţilor cu privire la problema locuinţelor sociale.

Bărbatul a escaladat un gard aflat în apropierea blocului 7 Etaje, iar de acolo s-a agăţat de scara exterioară a imobilului, reuşind să urce până pe o terasă aflată foarte aproape de acoperiş. De acolo, a ameninţat că se aruncă dacă nu vine cineva de la Primărie care să discute cu el. Până la urmă, omul şi-a atins scopul, reuşind să atragă atenţia autorităţilor şi aducându-l la faţa locului pe viceprimarul Cristian Ganea, care l-a invitat jos, motivând, spre mirarea privitorilor, că are amigdalele umflate şi că nu poate vorbi tare. Ploieşteanul a fost de acord să coboare, fiind invitat să se prezinte săptămâna viitoare la sediul instituţiei pentru a-şi prezenta pe larg problema.

Gestul său extrem, în mod vizibil gândit exclusiv pentru a atrage atenţia oficialilor din Primărie, a pus pe jar forţele de intervenţie din Ploieşti, la faţa locului ajungând mai multe echipaje de la Poliţie, Ambulanţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, care au izolat zona şi au încercat să negocieze cu bărbatul.

Această ameninţare vine după ce, în luna martie, un ploieştean s-a urcat pe aceeaşi terasă de la 7 Etaje, cu aceeaşi problemă, fiind din nou convins foarte uşor să coboare. Primele informaţii sunt că bărbatul care s-a urcat astăzi pe bloc este acelaşi care a făcut gestul din primăvară şi rudă cu o femeie care, în urmă cu aproximativ doi ani, se suise pe un bloc situat peste drum.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.