Un val de aer rece va intra în peninsula Balcanică și va aduce ninsori, vânt puternic și temperaturi extrem de scăzute până pe 9 ianuarie, informează severe-weather.eu. Şi ţara noastră va fi afectată, anunţă meteorologii, care avertizează că în unele zone din România nu putem aştepta la temperaturi extrem de scăzute, până la minus 20 de grade Celsius.

Cele mai afectate vor fi țările din sudul și estul Europei, peninsula Balcanică, dar frigul va ajunge și în Italia, Turcia și în estul Mediteranei. Temperaturile vor scădea până la -20 de grade Celsius în unele zone din România, în timp ce în București mercurul din termometre va indica și -10 grade pe timpul nopții.

Noaptea de marți spre miercuri va aduce ninsori în aproape toate regiunile României, mai puțin în partea de sud-est, unde va predomina lapovița, informează Digi 24. Vremea se mai încălzește abia pe finalul săptămânii, când temperaturile se vor situa în jurul pragului de îngheț, cu maxime între -2 și 6 grade Celsius. Va continua să ningă în zonele de munte, dar și răzleț în sud și sud-est, dar temperaturile vor fi mai ridicate.

Joomla SEF URLs by Artio