Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești își va asigura necesarul de energie electrică și va putea chiar să valorifice surplusul obținut. Totul este posibil datorită proiectelor aflate în derulare aici.

 

UPG Ploieşti va deveni, la începutul anului 2020, producător de energie electrică cu o putere instalată de 300 KW, ce va asigura necesarul de consum al universităţii, iar surplusul va fi valorificat către alţi consumatori prin vânzarea pe platforma OPCOM. Proiect este realizat prin programul ESCO (Energy Services Company) şi finanţat de Electrica Furnizare. Acesta constă în acoperirea a două dintre parcările pentru automobile cu panouri fotovoltaice care vor produce energia funcţionării campusului universitar.

Universitatea mai pregătește două proiecte, unul finanțat din fonduri norvegiene, în valoare de 2,2 milioane de euro (pentru un sistem hibrid pentru eficientizarea energetică utilizând energia geotermală aplicat în campusul UPG din Ploieşti) și altul abia depus spre evaluare, la care participă un consorţiu de trei ţări: România (care va finanţa proiectul cu 250.000 de euro), Olanda şi Germania.

Citiți mai multe pe Ziarul Financiar.

Joomla SEF URLs by Artio