Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a prezentat, marți, structura anului școlar 2019 - 2020, care urmează a fi aprobată prin ordin. După consultările cu reprezentanții sindicatelor, ai părinților și ai elevilor, MEN a decis ca vacanța de vară să fie scurtată cu o săptămână. De asemenea, se menține ideea ca semestrul I să se încheie la vacanța de iarnă, și nu în februarie, cum s-a întâmplat de la împărțirea pe semestre.

Andronescu a anunțat încă de acum câteva săptămâni că nu mai dorește fragmentarea anului școlar. În consecință, vacanța intersemestrială din februarie a fost eliminată din structura anului școlar, iar semestrul I scurtat până la Sărbători.

Pe de altă parte, a fost scurtată și vacanța de vară din 2019, astfel încât cursurile vor fi  reluate, în toamnă, pe 9 septembrie, nu pe 16, așa cum se prevăzuse inițial și cum arăta și ordinul pentru aprobarea structurii anului școlar 2018 - 2019. Măsura a fost luată ca răspuns la solicitările reprezentanților sindicatelor, ai părinților și ai elevilor, formulate în cadrul unei ședințe organizate săptămâna trecută la Ministerul Educației. Aceștia au arătat că nu este indicat să se organizeze cursuri până spre finalul lunii iunie, prin urmare, în 2020, școala se va încheia pe 12 iunie.

Pentru clasele de finalizare a învăţământului liceal, anul şcolar va avea 33 de săptămâni de cursuri şi se va încheia pe 29 mai 2020.

Pentru clasa a VIII-a, anul şcolar va avea 34 de săptămâni de cursuri şi se va încheia pe 5 iunie 2020.

Joomla SEF URLs by Artio