Meteorologii avertizează că, de astăzi și până duminică, toate regiunile țării se vor confrunta cu un val de caniculă, termometrele urmând să indice, la orele amiezii, aproape 40 de grade la umbră.

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis și o avertizare în acest sens.

"În cursul zilelor de joi, vineri, sâmbătă și duminică valul de căldură se va extinde, iar în orele amiezilor disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unităţi, în regiunile din jumătatea de sud a țării și pe arii mai restrânse în restul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 32 și 34 de grade, mai ridicate, spre 35...37 de grade, joi (8 august) local în sudul și estul țării, vineri și sâmbătă (9 și 10 august) pe arii restrânse în sud, iar duminică (11 august) în toate zonele de câmpie și podiș", anunță ANM.     

Meteorologii spun că nici noaptea nu va fi mai bine. Temperaturile minime nocturne se vor situa, local, în jurul a 20 de grade, mai ales în Câmpia Română, pe litoral și în Dealurile de Vest.

Maximele zilnice vor mai scădea, cu aproximativ 5 grade, la începutul săptămânii viitoare.

Joomla SEF URLs by Artio