Administrația Națională de Meteorologie a anunțat, luni, că urmează o răcire accentuată a vremii, cele mai friguroase zile urmând să fie spre finalul acestei săptămâni, când prognozele indică, în multe regiuni, maxime negative și precipitații.

În Muntenia, vremea se va răci accentuat până la început de decembrie, conform prognozei pentru intervalul 26 noiembrie - 9 decembrie. "Meedia regională a maximelor va scădea de la 9 grade la început, până la -4 grade în 30 noiembrie, iar cea a minimelor de la 2...3 grade în primele două dimineți, spre -11 grade în 01 decembrie. Până în 6 decembrie, va avea loc o creștere de temperatură până la medii de 6 grade ale valorilor maxime și -2 grade ale valorilor minime, după care variațiile termice, din nou spre scădere, nu vor fi semnificative.  Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în intervalul 26 – 29 noiembrie, când vor putea fi însemnate cantitativ și după 06 decembrie, când vor fi în general slabe", anunță ANM.

Aceeași tendință se va menține în majoritatea regiunilor, cu maxime care abia vor trece de pragul de îngheț sau se vor menține, uneori, sub 0 grade Celsius.

La munte, pe timpul zilei, temperatura aerului va fi în scădere spre -7 grade până în 29 noiembrie, apoi în creștere spre 2 grade până în ziua de 4 decembrie și din nou în scădere, dar ușoară și treptată, până la – 2 grade, la sfârșitul intervalului. Media minimelor va fi în scădere, de la 1 grad în prima dimineață, până la -13 grade în 30 noiembrie, astfel vremea devenind geroasă; în creștere până la -4 grade în data de 4 decembrie, apoi în scădere spre -7 grade la sfârșitul intervalului. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în perioadele 26 – 29 noiembrie și 03 – 09 decembrie și local vor fi moderate și însemnate cantitativ.

Joomla SEF URLs by Artio