Așa cum meteorologii anunțat încă de săptămâna trecută, următoarele zile vor aduce, în toate regiunile țării, un veritabil episod de iarnă, primul din acest sezon rece.

În noaptea de marți spre miercuri, la ora 2.00, un cod galben de viscol și ninsori abundente intră în vigoare în Capitală și în județele Argeș, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Ialomița, Olt, Prahova, Tulcea, Teleorman, Vâlcea, Vrancea. Până miercuri, la ora 20.00, "în regiunile sudice și sud-estice vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local consistent. Pe arii restrânse, în special în dimineața zilei de miercuri (28 noiembrie) și cu precădere în regiunile sud-estice vor fi depuneri de gheață. Temporar vântul va avea intensificări cu viteze de 40…50 km/h, iar în estul, centrul, sudul Munteniei, în Dobrogea și în sudul Moldovei rafalele vor atinge în general 55…75 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității sub 100 m", avertizează Administrația Națională de Meteorologie.

După expirarea acestei atenționări, la nivel național intră în vigoare o informare meteo, emisă pentru toate regiunile și valabilă până vineri, la ora 10.00. Potrivit acestui al doilea mesaj de avertizare, "în sud-estul teritoriului vântul va avea intensificări cu viteze de 45…55 km/h, temporar în jur de 60 km/h, spulberând zăpada depusă, mai ales în cursul nopții de miercuri spre joi (28/29 noiembrie) și pe parcursul zilei de joi (29 noiembrie). Vremea va deveni deosebit de rece în toată țara, astfel că temperaturile vor fi negative în majoritatea regiunilor, iar noaptea va fi ger (temperaturi sub -10 grade) în special în nordul, nord-estul și centrul țării".

Meteorologii precizează că vremea se va menține deosebit de rece până la sfârșitul săptămânii.

Joomla SEF URLs by Artio