Polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au demarat verificări, în mai multe localități din Prahova, vizând identificarea persoanelor care dețin ilegal arme sau care nu respectă prevederile legale referitoare la modul de deținere, port și folosire a acestora.

În cadrul acțiunii derulate miercuri au fost controlați 20 de deținători legali de arme, din Ploiești, Bușteni, Mizil, Valea Călugărească și Albești-Paleologu. Potrivit IJP Prahova, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea prevederilor referitoare la păstrarea armelor și munițiilor la domiciliul sau la reședința menționată în permisul de armă, în dulapuri sau casete metalice special amenajate, fixate în perete sau în pardoseală, încuiate și asigurate, astfel încât să nu permită accesul persoanelor neautorizate, două dintre aceste sancțiuni fiind însoțite și de măsura complementară a anulării dreptului de deținere a armelor.

De asemenea, polițiștii au deschis cinci dosare penale, pe numele unor persoane care nu au depus armele și munițiile la un armurier autorizat, în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă.

În cadrul acțiunii au fost ridicate 9 arme și peste 250 de elemente de muniție (cartușe  letale și neletale).

Foto: IJP Prahova

Joomla SEF URLs by Artio