Polițiștii de investigare a criminalităţii economice au descins, duminică, la 21 de adrese, locuințele unor persoane și sedii de societăți comerciale din București și din județele Prahova, Mehedinți, Hunedoara și Timiş. 18 persoane sunt așteptate la audieri.

 

Poliția Română a anunțat că acţiunea are loc în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mehedinţi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală. Prejudiciul estimat, cauzat bugetului de stat este de 26.692.920 de lei.

"Începând cu anul 2018 până în prezent, persoanele bănuite în cauză ar fi aderat la constituirea unui grup infracţional organizat, având ca scop obţinerea unor bonificaţii de la organizaţia de profil, pentru activităţi fictive de reciclare a deşeurilor din plastic, PET şi sticlă. Astfel, acestea ar fi întocmit documente fictive pentru patru societăţi comerciale, consemnând în fals activităţi de colectare, transport şi predare în vederea reciclării deşeurilor, documente pe care care le-ar fi predat organizaţiei de profil, în vederea obţinerii de bonificaţii, determinându-i pe reprezentanţii acestor societăţi să se sustragă de la plata taxelor datorate bugetului de stat", precizează Poliția Română.

La acţiune participă poliţişti din cadrul I.G.P.R. - Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice şi de la inspectoratele de poliţie ale judeţelor Mehedinţi, Hunedoara, Timiş şi Prahova.

Imagini din timpul perchezițiilor pot fi văzute aici.

Joomla SEF URLs by Artio