Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home02/actualis/public_html/components/com_banners/models/banners.php on line 207

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home02/actualis/public_html/modules/mod_banners/tmpl/default.php on line 19

Vijelii în toată ţara! ANM a emis o avertizare meteo valabilă până marţi noapte

Written by Anca Visan Category: Actual Created: Sunday, 08 July 2018 14:53

cod portocliu 8 07 2018Administraţia Naţională de Meteorologie a emis duminică o avertizare de vreme rea, valabilă în toată România. Aproape jumătate din ţară va fi sub cod portocaliu, meteorologii anunţând ploi abundente, cu precipitaţii ce pot ajunge pe arii restrânse până la 80 de litri pe metru pătrat. Nu scapă de probleme nici cealaltă parte a teritoriului, unde este emis cod galben şi e anunţată o perioadă de instabilitate atmosferică. Avertizările meteo sunt valabile până marţi, la ora 21.00.

Codul galben a intrat în vigoare duminică, de la ora 11.00, iar cel portocaliu intră în vigoare de la ora 16.00, ambele avertizări fiind valabile până marţi noapte. "În Oltenia, în vestul și nordul Munteniei, sudul și vestul Transilvaniei, precum și în jumătatea de sud a Banatului și în sud-vestul Moldovei vor fi intervale de timp în care va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40...50 l/mp și pe arii restrânse 70…80 l/mp", a anunţat ANM.

De asemenea, în restul teritoriului, în intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe arii restrânse căderi de grindină. Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp în zonele aflate sub cod galben, au mai precizat meteorologii.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.