Vlad Cosma și Răzvan Alexe au fost trimiși în judecată într-un nou dosar

Category: Actual Created: Tuesday, 13 June 2017 06:11

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au anunțat trimiterea în judecată a fostului deputat Vlad Cosma și a lui Răzvan Alexe. Cei doi, împreună cu administratorul unui societăți comerciale din Prahova, sunt acuzați de evaziune fiscală și spălare de bani.

 

În acest dosar, anchetatorii Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti i-au trimis în judecată pe Petrică Lucian Uşurelu (evaziune fiscală, delapidare, spălarea banilor), Răzvan Alexe (evaziune fiscală şi spălarea banilor) și Vlad Cosma (instigare la evaziune fiscală şi spălarea banilor). Rechizitoriul se referă la fapte petrecute acum cinci ani, chiar înaintea campaniei electorale pentru alegerile locale din acel an:
"La începutul anului 2012, în perioada premergătoare alegerilor locale ce urmau să aibă loc în vara anului 2012, inculpatul Cosma Vlad Alexandru, la acea data președinte al Organizaţie de Tineret a P.S.D. Prahova, l-a determinat pe inculpatul Uşurelu Petrică Lucian, administrator al SC ALLIANSO BUSINESS PARK SRL, în scopul disimulării sponsorizării ilegale a campaniei electorale, să înregistreze în contabilitatea societăţii factura fictivă nr. 243/10.03.2012 emisă de SC ALEX DESIGN SRL, în valoare totală de 1.086.240 lei, cauzându-se un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare de 210.240 lei, reprezentând TVA. Factura fiscala menţionată, împreună cu alte documente justificative au fost puse la dispoziţia inculpatului Uşurelu Petrică Lucian de către inc. Alexe Răzvan. Ulterior, în datele de 10.04.2012 si 11.04.2012, Uşurelu Petrică Lucian, în aceeaşi calitate, cunoscând că banii provin din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, a dispus efectuarea plății în conturile societăţii comerciale de tip fantomă ALEX DESIGN SRL, a sumei de 1.086.240 lei".
Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Prahova, a anunțat Parchetul.
Cei doi sunt colegi de dosar și într-o cauză, în care Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat deja pe fond, în toamna anului trecut. Fostul deputat Vlad Cosma a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, iar Răzvan Alexe, denunțător în dosarul respectiv, a primit doi ani și șase luni.
În același dosar, instrumentat de DNA Ploiești și având ca obiect luarea de mită, trafic de influență, corupție și abuz în serviciu, a fost condamnat și fostul președinte al CJ Prahova, Mircea Cosma, acesta primind o pedeapsă de opt ani de închisoare cu executare. În prezent este pe rol contestația depusă de inculpați, față de hotărârea ÎCCJ, care nu a fost definitivă.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.