ANM a emis o informare meteo valabilă la nivel național de sâmbătă seară până luni dimineață. Potrivit avertizării, este de așteptat ca temperaturile să scadă sub valorile specifice acestei perioade.

 

Meteorologii anunță că vântul va avea intensificări temporare la munte, în sudul Moldovei și al Banatului, în Dobrogea, Muntenia și în cea mai mare parte a Olteniei, cu viteze la rafală de 50...70 km/h. În noaptea de sâmbătă spre duminică (14/15 martie) și în prima parte a zilei de duminică, aria precipitațiilor va cuprinde regiunile sudice și sud-vestice. Vor fi ploi, care se vor transforma local în lapoviță și ninsoare. Cantităţile de apă vor depăşi, izolat, 10...15 l/mp.

Valorile termice vor fi în scădere accentuată, iar vremea va deveni mai rece decât în mod obişnuit la această dată, potrivit ANM.

În noaptea de duminică spre luni (15/16 martie) se vor înregistra temperaturi predominant negative şi se va produce brumă, iar în estul Transilvaniei minimele vor coborî sub limita gerului, au mai anunțat meteorologii.

Intensificări ale vântului vor fi în noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 martie) în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură, cu rafale de 70...100 km/h, iar la viteze mai reduse și în sud-estul teritoriului.

Potrivit ANM, vremea se va menține rece, mai ales în timpul nopților și dimineților de la începutul săptămânii viitoare și local se va produce brumă.

Informarea meteo este valabilă de sâmbătă, ora 18.00, până luni, la ora 10.00.

Joomla SEF URLs by Artio