casa alba ploiesti palat administrativPrimăria Ploieşti merge mai departe cu planurile de a cumpăra 50 de autobuze diesel noi, din fonduri proprii, plus tramvaie, troleibuze şi autobuze electrice cu finanţare europeană. În primul caz, primarul Adrian Dobre a precizat că a avut o nouă discuţie cu reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Achiziţii Publice, pentru lansarea licitaţiei şi spune că intenţia este de a achiziţiona autobuze pe motorină de minim 10 milioane de lei în acest an, care ar ajunge, la un calcul rapid, pentru zece bucăţi, iar restul să ajungă în Ploieşti în 2019 şi 2020.

 

Primarul Dobre a declarat că a avut în această săptămână o nouă discuţie cu reprezentanţii ANAP cu privire la documentaţia tehnică aferentă licitaţiei de achiziţie, în contextul în care procedura de selecţie, pe care municipalitatea vrea s-o lanseze de la finele anului trecut, a fost ţinută pe loc de autoritatea naţională din domeniu.

"Am avut o nouă discuţie cu reprezentanţii ANAP şi şi-au arătat deschiderea faţă de soluţia propusă de noi în privinţa documentaţiei tehnice. Va fi un contract pe 24 de luni. Pentru 2018 alocăm minim 10 milioane, ceea ce ne-ar ajunge, din calculele noastre, pentru 10 autobuze", a declarat Adrian Dobre. Primarul a mai declarat că în privinţa achiziţiei de material rulant din fonduri europene există unele restricţii, iar instituţia e obligată să propună şi alte tipuri de proiecte, în special pentru modernizarea infrastructurii rutiere. Dacă mai adăugăm şi preţul de achiziţie mult mai mare pentru vehicule electrice decât pentru cele diesel, rezultă că Primăria Ploieşti nu va putea să cumpere foarte multe autobuze electrice în viitorul apropiat, acesta fiind motivul pentru care menţine în continuare şi varianta diesel, mai ales că parcul auto al TCE are un grad de uzură extrem de ridicat.

Joomla SEF URLs by Artio