O situaţie întocmită de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă arată că imobilele de la 12 unităţi de învăţământ din municipiul Ploieşti nu deţin autorizaţii ISU. Îngrijorător este că în jumătate dintre cazuri Primăria nici măcar nu a depus documentaţia, iar în celelalte fie aceasta a fost depusă şi respinsă, fie unităţile respective au putut funcţiona pe baza unor avize, emise în 2018 sau chiar 2017, până la remedierea problemelor. Remediere care nu se ştie când va veni, în condiţiile în care, în acest an, municipalitatea are un buget extrem de mic pentru reparaţii în şcoli, grădiniţe şi licee.

 

Lista transmisă de ISU cuprinde 12 clădiri aparţinând şcolilor, liceelor şi grădiniţelor din Ploieşti, fie că vorbim despre unităţile în care se desfăşoară cursurile, fie săli de sport sau internate.

În jumătate dintre cazuri, ISU arată că Primăria nici măcar nu a depus documentaţia pentru autorizare. Este vorba despre corpul A de clădire de la C.N. "Mihai Viteazul", internatul de la Colegiul "Jean Monnet", sala de sport de la Şcoala Gimnazială "Grigore Mosil", sala de sport de la Şcoala "Nicolae Bălcescu", sala de sport de la Şcoala "Mihai Eminescu" şi clădirea Şcolii Gimnaziale "Nicolae Simache". Într-un alt caz, la Colegiul Naţional "Alexandru Ioan Cuza", documentaţia de autorizare pentru sala de sport a fost respinsă de inspectorii ISU Prahova.

Celelalte cinci unităţi de învăţământ de pe această listă funcţionează fără autorizaţie ISU, în baza unor avize primite în 2017 sau 2018. Astfel, pe listă apar corpul C1 de la Liceul Tehnologic de Transporturi, Şcoala "I.A. Bassarabescu", Grădiniţa "Crai Nou", toate cu avize din 2017, respectiv Şcoala Gimnazială "Sf. Vasile" şi corpul A de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 28, ambele cu avize de anul trecut, potrivit datelor ISU Prahova.

Joomla SEF URLs by Artio