Reunit joi, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a adoptat o hotărâre privind fondurile necesare pentru lucrări de reparaţii la infrastructura rutieră, în urma calamităţilor naturale de la finalul lunii mai şi începutul lui iunie. Pentru drumurile judeţene şi şoselele, podurile şi podeţele din 12 localităţi, autorităţile solicită de la Guvern peste 64 de milioane de lei. Sumele urmează să mai crească, în contextul în care se mai fac evaluări în alte 27 de localităţi din Prahova.

Bilanţul oficial, discutat joi în şedinţa CJSU, arată că, în Prahova, au fost afectate de calamităţi 128 de drumuri, 74 de podeţe şi 15 poduri, în 39 de localităţi. Prima listă, aprobată de autorităţi, include doar o parte din aceste elemente, mai precis infrastructura rutieră administrată de Consiliul Judeţean şi de 12 dintre cele 39 de primării, iar valoarea totală a fondurilor necesare a fost calculată la 64,6 milioane de lei. Prefectul judeţului, Mădălina Lupea, a explicat că săptămâna viitoare urmează să fie convocat din nou Comitetul, fiind de aşteptat să fie aprobată o nouă hotărâre privind drumurile şi podurile distruse.

Prefectura va înainte către Guvern un proiect de hotărâre, pentru alocarea fondurilor necesare. Nu e obligatoriu, totuşi, ca suma solicitată să fie alocată în întregime, experienţele ultimilor ani arătând că de regulă se face o prioritizare a cazurilor, iar de regulă fondurile deblocate de la centru acoperă doar o parte din solicitări.

Joomla SEF URLs by Artio