În ultimele zile deschise din sesiunea de depunere a dosarelor, Primăria Ploieşti a transmis cereri de finanţare europeană pentru 13 proiecte de anvergură incluse în axa dedicată mobilităţii urbane durabile. Obiectivele de investiţii vizează lărgirea şoselei la ieşirea spre Târgovişte, inclusiv în zona Podul Înalt, refacerea ieşirii spre Buzău, cu tot cu "giratoriul ruşinii", construirea de terminale multimodale, dar şi construirea unor grădiniţe noi şi reabilitarea liceelor industriale.

În ultimele zile ale lui 2018 au fost depuse 13 poroiecte europene, dintre care 9 incluse în lista prioritară şi 4 în cea de rezerve, a anunţat viceprimarul Cristian Ganea, într-o postare pe pagina personală de Facebook în care i-a ridicat în slăvi pe funcţionarii din instituţie. "Finalul de an vine cu vești bune pentru ploieșteni. Nouă proiecte prioritare pentru municipiul nostru au fost finalizate și depuse în vederea obținerii finanțării europene. La acestea se adaugă alte patru proiecte de rezervă. A fost o muncă titanică, iar fără echipa care a colaborat la scrierea proiectelor, nu am fi reușit. Atât eu, cât și domnul viceprimar George Pană, vrem să le mulțumim oamenilor minunați de la Direcția Tehnic Investiții, de la Direcția de Patrimoniu, de la Direcția Relații Internaționale, dar și celorlalți colegi din primărie care au pus umărul la întocmirea documentației pentru ca aceste 13 proiecte necesare pentru ploieșteni să fie astăzi încărcate pe platforma MYSMIS. Sperăm ca toate să primească și finanțarea de care este nevoie. Proiectele vizează realizarea terminalelor multi-modale de care este nevoie pentru fluidizarea traficului la toate intrările din oraș, dar și realizarea pasajului CF de la Podul Înalt și lărgirea tronsonului strazii Ghe. Gr. Cantacuzino la patru benzi, de la Șoseaua Vestului și până la limita orașului. Tot printre proiectele depuse astăzi se numără și cele care vizează construirea a patru noi grădinițe, dar și reabilitarea Liceului 1 Mai. Nu în ultimul rând ne-am axat și pe obținerea de fonduri pentru construirea sensului giratoriu de la ieșirea spre Bucov, dar și reconfigurarea infrastructurii rutiere pe strada Ștrandului și amenajarea de piste pentru biciclete și pietoni în această zonă", a afirmat viceprimarul Ganea.

Probabil simţind că se apropie alegerile, vicele a încercat să-şi apropie angajaţii din Primărie, cam 1.000 în total, dar n-a ratat nici ocazia să-l critice pe primarul Dobre: "Le mulțumesc colegilor din primărie că au depus acest efort și au demonstrat că lucrul în echipă este soluția. Am vrut să fac acest anunț tocmai pentru a-l împiedica pe primarul Adrian Dobre să se împăuneze în spațiul public cu munca altora, așa cum ne-a obișnuit până acum".

Joomla SEF URLs by Artio