Criticată vehement de mulţi ploieşteni şi contestată la Prefectură, hotărârea adoptată în februarie de Consiliul Local Ploieşti privind scumpirea locurilor din parcările cu plată a fost revocată. Decizia a fost luată tot de forul legislativ ploieştean, noua hotărâre, de revocare a celei vechi, fiind fundamentată de conducerea SGU, cea care redactase raportul de specialitate şi în momentul scumpirii.

Hotărârea din februarie a Consiliului Local Ploieşti viza împărţirea parcărilor cu plată existente în oraş în trei zone de tarifare, în funcţie de distanţa faţă de centru. Era o premieră pentru Ploieşti, menită, chipurile, să descurajeze accesul cu maşinile personale spre zona centrală a oraşului şi, implicit, încurajarea transportului public şi fluidizarea traficului. Numai că între teorie şi practică s-a dovedit să fie o distanţă uriaşă, senzaţia generală a fost că proiectul fusese propus mai degrabă pentru creşterea veniturilor SGU, societatea municipalităţii care administrează parcările cu plată. Până la urmă, la mai bine de o lună de la aprobare, timp în care a fost contestată şi n-a apucat să-şi producă efectele, hotărârea de scumpire a locurilor de parcare a fost revocată, tot de către forul emitent. Consiliul Local a aprobat, săptămâna trecută, un nou proiect de hotărâre în acest sens, iniţiat de doi consilieri PSD şi fundamentat, culmea, tot de SGU.

Până la o nouă eventuală modificare, tariful în parcările cu plată din Ploieşti rămâne la 2 lei pe oră. Totuşi, surse din Primărie anunţă că autorităţile nu renunţă definitiv la ideea de împărţire pe trei zone de tarifare, numai că noua propunere nu va mai fi de 5, 4 şi 3 lei pentru zona A, respectiv zona B şi zona C, urmând ca viitoare tarife propuse să fie mult mai mici: 3, 2, 1.

Joomla SEF URLs by Artio