După ce aproape şi-a dublat în ultimele luni numărul de controlori, TCE Ploieşti a ajuns să depisteze zilnic în trafic, în medie, 90 de călători frauduloşi. Conducerea societăţii e supărată, totuşi, că banii strânşi din amenzi rareori se mai întorc de la Primărie la firma de transport în comun.

 

Transport Călători Express Ploieşti a crescut, în această vară, numărul de controlori, decizia fiind bazată şi pe o recomandare de la Curtea de Conturi. Astfel, numărul total aproape s-a dublat, ajungând de la 20 la 38. Numărul de sancţiuni a ajuns şi el să se dubleze, a declarat directorul TCE Ploieşti, Alexandri Nicolae, care a precizat că în medie în fiecare zi sunt găsiţi pe mijloacele de transport în comun din municipiu 90 de călători fără bilete sau abondamente.

Aceştia au varianta de a achita un bilet de suprataxă, în valoare de 25 de lei, sau o amendă. În prima variantă, banii rămân la firma de transport. În cea de-a doua, ei ajung la Serviciul Public Finanţe Locale, dacă respectivii îşi plătesc amenzile, iar de acolo în bugetul municipiului, de unde rareori se mai întorc către TCE. "Scopul nostru este de a scădea numărul de contravenienţi, nu de a atrage venituri din amenzi, ci de a-i determina pe cât mai mulţi să nu mai circule fraudulos. Într-adevăr, după mărirea numărului de controlori, se observă şi o dublare a numărului de amenzi. Cele mai multe sunt pe traseele centrale, ca de exemplu 30 sau 35, pe care se înregistrează şi un număr mare de călători", a explicat directorul TCE,

Joomla SEF URLs by Artio