Tarifele TCE ar putea crește din nou, în următoarea perioadă. Un proiect care va fi dezbătut și votat, în ședința de joi, de Consiliul Local Ploiești, prevede o majorare de 33% pentru legitimațiile de călătorie nenominale valabile o zi, pe toate traseele. Este a doua scumpire aplicată acestora, în mai puțin de un an, după cea intrată în vigoare la 1 octombrie 2018.

 

O astfel de legitimație ar urma să coste 8 lei, față de 6 lei, prețul valabil în prezent, și față de 4 lei, cât costa până la 1 octombrie 2018, când a fost operată ultima majorare de tarif. Practic, în mai puțin de un an, TCE Ploiești a dublat prețul pentru legitimațiile care permit utilizatorului să circule nelimitat, într-o zi, pe orice traseu al operatorului de transport public din municipiu.

La noul tarif, legitimațiile nenominale valabile o zi devin avantajoase pentru călătorii care au de efectuat cel puțin patru călătorii. Dacă ar folosi bilete, acestea i-ar costa 10 lei.

Același proiect stipulează și tariful perceput la plata prin SMS a unei călătorii, care va fi de 0,45 de euro, fără TVA.

Totodată, Consiliul Local va dezbate acordarea, pentru societățile comerciale, a unei bonificații de 10%, în cazul achiziționării a cel puțin 100 de abonamente lunare pentru angajați. Prețul unui astfel de abonament, valabil pe un traseu, este de 85 de lei.

Proiectul se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din 29 august.

Joomla SEF URLs by Artio