20 de troleibuze noi, complet electrice, produse de firma cu capital polonez Solaris, urmează să ajungă până în 2022 în Ploieşti, în cadrul unui proiect european derulat la nivel centralizat, de Ministerul Dezvoltării. Primarul Adrian Dobre a semnat marţi contractul de achiziţie, anunţând că 11 vehicule vor intra pe linia 44 şi 9 pe ruta 202 şi amintind că acest proiect va fi completat şi prin achiziţia de autobuze electrice şi travaie, tot din fonduri europene, în contextul în care Primăria mai derulează şi un contract-cadru pentru cumpărarea de autobuze diesel, din bugetul local.

 

Noua investiţie a municipalităţii ploieştene se va realiza prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4, Obiectiv specific 4.1 - Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă. Câştigătorul licitației, iniţiată în acest context de către  Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, este firma Solaris, a anunţat Primăria Ploieşti într-un comunicat de presă.

"Troleibuzele ce vor fi achiziţionate de administraţia locală vor avea  o capacitate de minim 70 pasageri, din care 30 de locuri pe scaun şi vor contribui la creșterea calității aerului, asigurarea de condiţii superioare de transport, prin dotările de care vor dispune, respectiv podea joasă, 100% electrice, cu emisii  zero, vor fi mai puțin zgomotoase, cu facilități STI – sisteme inteligente de transport, în condițiile în care se estimează și creșterea gradului de utilizare a acestui mijloc de transport la nivel local,  în defavoarea transportului auto privat. Totodată, cele 20 de troleibuze achiziţionate în cadrul acestui proiect vor veni dotate cu sistem de informare a pasagerilor, tracking GPS şi anunţarea staţiei următoare, sistem de climatizare, sistem de supraveghere video, sistem automat de taxare, computer gestiune management trafic, display pentru anunţuri şi reclame, validatoare. Noile mijloace de transport urban, împreună cu celelalte 18 autobuze diesel Euro6, ce au fost achiziționate deja de municipalitate, vor îmbunătăţi flota de  mijloace de transport ecologice, în municipiul Ploiești. Aceste troleibuze reprezintă doar o etapă în ceea ce înseamnă angajamentul luat de conducerea primăriei de a înlocui flota de mijloace de transport învechite şi uzate cu un sistem de transport eficient, ecologic, dedicat călătorilor", a anunţat Primăria Ploieşti în comunicatul de presă.

“Mă bucură faptul că pot să le aduc ploieştenilor o nouă veste bună privind modernizarea transportului urban în oraşul nostru. Noile troleibuze vor asigura un transport pentru călători confortabil, în condiţii sigure şi nu în ultimul rând nepoluant, încadrat în standardele ecologice.    Reuşim astfel să le oferim ploieştenilor o creştere a calităţii acestui serviciu public şi înnoirea parcului auto al operatorului local de profil, dar şi implementarea unor soluţii viabile şi eficiente menite să reducă gradul de poluare atmosferică pe care o resimţim în oraşul nostru, în special în orele cu trafic aglomerat”, a declarat Adrian Dobre.

Valoarea totală a proiectului este de 47.690.600,00 lei, iar perioada de implementare a acestuia se va încheia la data de 31 decembrie 2022.

Joomla SEF URLs by Artio