Aberație în noul Cod Administrativ: minoritățile pot folosi limba maternă în relația cu... sediul Prefecturii?!?

Written by Ioana POPA Category: Administraţie Created: Wednesday, 11 July 2018 11:10

prefectura generalȘtiați că minoritățile naționale pot folosi limba maternă în relație cu sediul Instituției Prefectului?! Asta stabilește noul Cod Administrativ, votat luni în Camera Deputaților. Conf. univ. dr. Mihai Apostolache explică în ce constă gafa strecurată în textul legii. 

"Conform Codului Administrativ, în localitățile în care ponderea cetăţenilor care aparțin unei minorități naționale este de peste 20%, se poate folosi și limba maternă în relație cu autoritățile administrației publice locale, instituțiile publice aflate în subordinea acestora, organismele prestatoare de servicii publice și de utilitate publică de interes local sau județean, precum si cu prefecturile, serviciile publice deconcentrate. Prefectura este definită în Codul Administrativ, art. 265 alin.5, ca sediul Instituției Prefectului, adică imobilul în care își desfășoară activitatea instituția prefectului. Prin urmare, cetățenii minorităților naționale pot folosi limba maternă în relația cu un imobil, nicidecum cu Instituția Prefectului", explică, într-o scurtă analiză, conf. univ. dr. Mihai Apostolache.

Codul Administrativ a fost adoptat luni de Camera Deputaților, ca for decizional, cu 175 de voturi "pentru", 33 "împotrivă" şi 15 abţineri.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.