Aproape de finalul mandatului, după ce deja a anunţat că nu va mai candida pentru încă unul, primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a prezentat un bilanţ succint, declarând că a reuşit, "în ciuda piedicilor", să aducă normalitatea în administraţia locală şi să elimine corupţia şi mândrindu-se că a depus cereri de finanţare de peste 300 de milioane de euro. Chiar dacă multe dintre prooiecte n-au început încă, edilul spune că lasă "o moştenire frumoasă".

 

Citiţi şi: 

"Am candidat și apoi mi-am început mandatul într-un moment în care, în Ploiești, se vorbea doar despre corupție, mai ales în administrație. Am găsit o primărie eșuată, fără proiecte și viziune, dar mai ales cu oameni care se temeau să lucreze. Am reușit, în acești ani, să aduc primăria pe linia de plutire, să funcționeze corect, în ciuda tuturor piedicilor. Dar mai ales, am reușit să demonstrez că și la Ploiești se poate face administrație într-un mod corect, transparent, fără grupuri de interese care să controleze și să impună decizia. Aşa am putut atrage fonduri europene de peste 200 milioane de euro (plus alte 100 milioane de euro pentru modernizarea sistemului de termoficare) și s-au putut face proiecte care vor dezvolta orașul", a afirmat Adrian Dobre, într-un mesaj publicat pe pagina oficială de Facebook, venit după ce primarul anunţase public, joi seară, că nu va candida la alegerile locale din 2020 şi că intenţionează să o facă la parlamentare.

Citiţi şi: 

"Cele 300 de milioane, obținute prin fonduri europene sau alte finanțări, reprezintă întreg bugetul Ploieștiului pe 3 ani de zile. Asta ca să existe un ordin de comparație, importanța acestor sume și efortul depus. Las, așadar, următorului primar proiecte pe care doar să le execute și desigur să le inaugureze, o moștenire frumoasă, spun eu. Voi merge mai departe spre o carieră de parlamentar și voi continua să reprezint interesele ploieștenilor în proiecte mari care țin de protecția mediului, fonduri europene, dezvoltare urbană și reindustrializare", a mai spus Adrian Dobre.

Joomla SEF URLs by Artio