Primarul Ploieştiului contestă noul regulament privind parcările cu plată, propus de reprezentanţii PSD şi care prevede majorarea substanţială a tarifelor, cu până la 150%. Publicat recent pe pagina de internet a municipalităţii, proiectul, semnat de viceprimarul Cristian Ganea şi fundamentat de SGU, prevede o împărţire pe trei zone a parcărilor cu plată din municipiu şi tarife diferenţiate, care cresc cu cât locurile sunt mai aproape de zona centrală.

Adrian Dobre a discutat astăzi despre proiect, cu ocazia unei întâlniri cu reprezentanţii presei locale, anunţând că nu îl susţine şi argumentând că e nevoie de creşterea calităţii serviciilor oferite şoferilor înainte de a lua în discuţie majorarea tarifelor, mai ales când e vorba despre creşteri substanţiale. Edilul n-a ratat ocazia nici pentru a-i critica pe reprezentanţii SGU, cei care se ocupă de gestionarea parcărilor cu plată din Ploieşti şi care în ultimii ani n-au făcut dovada că pot să obţină venituri însemnate, deşi au peste 1.800 de locuri taxabile numai în zona centrală, a mai precizat primarul.

"Nu cred că e un proiect corect. Cred că abordarea corectă este în felul următor: în primul rând trebuie să ai infrastructura bine pusă la punct cu privire la parcări. În primul rând, în momentul în care un cetăţean vine să plătească parcarea, trebuie să identifice rapid locul în care poate face acest lucru, un automat care să nu-i «mănânce» banii, un automat care să-i dea un bilet corespunzător orei pentru care a venit să plătească. Doi la mână, cred că trebuie să existe un sistem care să-i permită o informare rapidă, eventual chiar de la bordul maşinii dacă se poate, să-i arate dacă există locuri într-o anumită zonă. În aceeaşi măsură, cred că sumele aferente ar trebui să-i revină unei instituţii care este capabilă să administreze aceste parcări şi care prin folosirea acestor sume încasate să poată să gestioneze, să modernizeze parcările. Cum aceste lucruri nu există, eu nu cred că este benefic ca acum să avem aceste majorări de tarife", a declarat primarul Dobre.

Proiectul de hotărâre a fost publicat zilele trecute pe pagina de internet a municipalităţii şi va sta în dezbatere publică, fiind de aşteptat, dacă iniţiatorii îşi menţin susţinerea, ca el să intre în discuţiile Consiliului Local, forul legislativ al Ploieştiului, undeva spre finalul lunii ianuarie. Iniţiativa propune nu numai majorarea tarifelor pentru staţionare şi abonamente, ci şi creşterea programului de taxare şi crearea unor zone diferenţiate. Găsiţi toate detaliile AICI!

Joomla SEF URLs by Artio