După ce luni anunţa ajungerea la un acord pentru prelungirea contractului de termie din Ploieşti, care expiră la 1 mai, primarul Adrian Dobre a venit astăzi cu noi precizări, anunţând că tariful convenit, de 282 de lei cu TVA pe gigacalorie, ar putea fi totuşi modificat, în scenariul nedorit în care ANRE ar schimba reglementările actuale. Edilul a promis că municipalitatea va acorda subvenţie, încât ploieştenilor să li se factureze doar 222 de lei, însă a evitat să răspundă ce va face în situaţia teoretică în care tariful pentru apă caldă şi căldură ar putea să crească în următoarele luni.

"Am venit în faţa cetăţenilor cu două promisiuni. Prima a fost cea legată de continuarea serviciului de termie şi faptul că oamenii vor avea şi după data de 1 mai apă caldă la robinete. Chiar dacă a existat o isterie din partea PSD-ALDE, aşa cum aţi văzut în cursul zilei de ieri, avem acest lucru. A doua chestiune este legată de tarif şi de factura pe care o vor plăti cetăţenii în sezonul de iarnă. Aşa cum am promis, factura va fi una similară celei pe care au plătit-o în acest sezon de iarnă. Legat de comunicatul pe care l-a dat Veolia în cursul zilei de ieri, nu contrazice deloc ceea ce am spus, vorbim aici de faptul că după data de 1 mai ploieştenii vor avea apă caldă la robinet. Într-adevăr, perioada pe care noi am stabilit-o este de trei ani, iar în interiorul acestei perioade de trei ani va exista o perioadă de conformare, în care vom stabili nivelul la care vom avea tariful pentru termie. Dar, în condiţiile în care ANRE şi Ministerul Finanţelor nu vor veni cu alte modificări, există premisele foarte clare ca nivelul facturii şi tarifului plătit de cetăţean să nu fie unul mai mare decât ceea ce a existat în acest sezon pe care tocmai l-am depăşit", a declarat primarul Ploieştiului, în cadrul ueni conferinţe de presă organizate marţi.

Pe acelaşi subiect: 

"Suntem într-o perioadă în care trebuie să transpunem în acte ceea ce am stabilit la întâlnirea de luni. În ultima perioadă, am văzut o deschidere din partea acestei societăţi, lucru care îmi dă încrederea că lucrurile discutate ieri se vor materializa", a mai punctat Adrian Dobre.

Trebuie să citiţi şi: Replică bombă din partea Veolia Energie: "Nu s-a ajuns la o înțelegere. Declarația primarului se dovedește precipitată"

Întrebat de jurnalişti dacă există riscul ca acest tarif să crească pe parcursul derulării contractului, primarul a evitat răspunsul, declarând că, după o perioadă plină de declaraţii alarmiste, nu mai vrea să pună răul în faţă, precizând că speră ca Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei să nu mai schimbe reglementările privind preţul gazelor, care influenţează, automat, costurile de producţie pentru operatorul de termoficare. Edilul a fost foarte dur, în aceeaşi conferinţă, şi la adresa liderilor locali ai PSD, acuzându-i că au menţinut în mod intenţionat tema populaţiei că ar putea rămâne fără apă caldă după 1 mai, cel mai probabil cu intenţia de a-l discredita pe el. "Cred că ar fi mult mai bine pentru ei să se închidă într-o cameră şi să stabilească între ei ce au de comunicat, pentru a nu mai bulversa oamenii şi a nu mai crea panică în oraş. L-am văzut ieri pe domnul preşedinte Toader, care este şi preşedintele Consiliului Judeţean, spunând ieri că preţul gigacaloriei va fi de 237 de lei plus TVA - lucru pe care l-am spus şi eu - dar că este meritul Guvernului. Slavă Vioricăi Dăncilă! Apoi l-am văzut pe domnul Ganea ieşind şi spunând, uimitor pentru mine, că lucrul acesta a fost stabilit de acum două săptămâni, că PSD-ul a negociat acest lucru. Eu cred că primul lucru pe care ar fi trebuit să-l facă era să îi transmită propriului preşedinte de partid, care a venit în faţa cetăţenilor şi care prezenta această situaţie ca una apocaliptică, dând exemplu Constanţa, cu 500 de lei gigacaloria. Eu înţeleg din acest comunicat că, de fapt, PSD nu are decât un singur interes, să mă pună pe mine într-o poziţie defavorabilă din punct de vedere politic. Pentru că, altfel, e o bătaie de joc faţă de cetăţeni. Dacă tu, într-adevăr, ai ştiut de lucrul acesta de acum două săptămâni, să vii acum o săptămână să prezinţi în faţa cetăţenilor o situaţie apocaliptică este jenant", a mai declarat Adrian Dobre.

Joomla SEF URLs by Artio