Criticat pentru întârzierea unei plăţi de la bugetul local, care a făcut ca TCE Ploieşti să nu aibă în decembrie suficienţi bani pentru plata obligaţiilor către bugetul de stat, primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, dă vina pe conducerea operatorului de transport public pentru pierderea eşalonării de plată la ANAF. Edilul a reluat, într-o conferinţă de presă organizată marţi, o declaraţie de săptămâna trecută, afirmând că administraţia locală nu are şi nu a avut nicio restanţă către societate şi că toate plăţile s-au făcut în termenul contractual.

Adrian Dobre a afirmat astăzi că, în decembrie, Primăria a virat către TCE circa 3,5 milioane de lei, o parte reprezentând aşa-zisa lichidare pe noiembrie, iar cealaltă parte reprezentând acoperirea unor diferenţe de costuri pe 2017, aprobată de Consiliul Local la finele anului trecut. În aceste condiţii, chiar şi fără factura de 1,4 milioane invocată de TCE şi decontată abia în ianuarie, operatorul avea suficienţi bani ca să-şi achite dările către bugetul de stat şi să evite blocajul în care a ajuns, susţine primarul.

"Municipalitatea nu are către TCE nicio restanţă la plată, nu a avut şi nu are. În data de 20 şi în data de 21 decembrie, municipiul a plătit, prin ordin de plată către TCE, suma de aproape 3,5 milioane de lei. În luna ianuarie, a plătit încă 1,4 milioane, plus încă 1,7 milioane. Cele 3,5 milioane reprezeintă facturile emise de către TCE pe 6 şi 18 decembrie, la una pe factură foarte clar se scria termen de plată de 30 de zile, deci ne-am încadrat, iar cea de-a doua spunea plată de îndată, iar aşa am făcut. Pe cealaltă factură emisă în data de 18 decembrie, de 1,4 milioane de lei, scria că plata trebuie făcută în 30 de zile. Aşa scrie pe factură şi aşa este conform contractului. Primăria nu a fost anunţată decât ulterior de necesitatea plăţii până pe data de 21 decembrie a facturii de 1,4 milioane de lei. Nu a existat niciun document în acest sens până pe 27-28 decembrie, când s-au primit nişte emailuri, dată care oricum era tardivă, pentru că Trezoreria era închisă de pe 21 decembrie. Eu cred că domnul director Nicolae Alexandri confundă modul în care se plimbă de la un partid la altul cu modul în care trebuie să facă managementul unei societăţi", a declarat Adrian Dobre.

Pe aceeaşi temă: 

"Ca manager, ai obligaţia să îţi asiguri obligaţiile bugetar-fiscale, ca să nu te trezeşti într-o situaţie în care s-a trezit se pare TCE la sfârşitul lunii decembrie, neanunţând Primăria", a mai spus primarul Ploieştiului. Declaraţiile primarului sunt în aceeaşi notă cu acelea făcute săptămâna trecută, când directorul TCE, Alexandri Nicolae, îl contrazicea, spunând că Adrian Dobre este "mincinos" şi "incompetent" şi că a gândit greşit bugetul local, cu fonduri prea puţine pentru serviciile publice şi prea multe pentru "spectacole inutile".

Joomla SEF URLs by Artio